Случаен минувач го игнорирал момчето кое молело за помош, а кога му ги видел стапалата…

Случаен минувач го игнорирал момчето кое молело за помош, а кога му ги видел стапалата… Бидејќи многу западни култури ги исцрпуваат природните ресурси и положбата на Филипините, оставаат зад себе голема сиромаштија во оваа земја.

Доказ за тоа е момчето по име Ворен кое живее на улиците на Манила.

Ворен се обидува да заработи пари продавајќи јасмини во трговски центар. Во една прилика наишол на случаен минувач и побарал помош од него. Странецот забележал дека Ворен нема чевли и решил да му помогне на малку поинаков начин од она што го барал од него.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: