Снаата се вознемирила кога видела што направила свекрвата со нејзиното бебе

Снаата се вознемирила кога видела дека свекрвата му направила нешто на девојчето без нејзина дозвола. Решила дека повеќе не сака да ги остава децата сами со неа. Бракот не е само заедница на две лица, туку и заедница на две семејства. Кога две семејства ќе се здружат, понекогаш може да биде многу предизвикувачки, а понекогаш дури и многу драматично.

Во случајот на една жена, таа и нејзиниот сопруг потекнуваат од многу различни семејства. Тие работеа заедно за да одредат што е најдобро за нивното семејство и за децата. Но, тоа значеше дека свекрвата не била секогаш презадоволна со одлуките на парот. Еден ден сето тоа ескалира. Двојката веќе имаше 4-годишен син. Кога мајката родила ќерка, се отворила темата за дупење на ушите на детето.

Од страната на таткото, семејствата веднаш им ги дупнале ушите на женските бебиња. Традиционално, сестрата на сопругот била таа која ги дупнувала ушите на бебињата. Но, оваа мајка сакала да почека додека нејзината ќерка не порасне за да одлучи сама дали воопшто ќе сака да носи обетки. Нејзиниот сопруг се согласил.
Но, свекрвата не. Иако не се согласувала со нивната одлука, парот сепак мислел дека ќе ја почитува нивната одлука.

И свекрвата често знаела без проблем да се грижи за внуците за да може парот да направи некои работи. Но, еден ден се вратиле малку подоцна – и кога виделе, на девојчто ушињата му биле дупнати, носело обетлиња. Девојчето имало само 3 месеци. Свекрвата ја однела кај ќерката која со стерилизирана игла ги прободела ушите на девојчето.

Кога го видела ова, нејзината мајка многу се вознемирила. Ниту таа, ниту нејзиниот сопруг не можеа да поверуваат што направила нивната свекрва зад грб. Жената решила дека повеќе не сака да ги остава децата сами со свекрвата. Но, нејзиниот сопруг не беше сигурен дали тоа е најдобриот пристап. Како резултат на тоа, жената се сврте кон социјалните мрежи за да добие поширока перспектива. Таа објави на Редит што се случило – повеќето одговори ја поддржаа одлуката мајката и тие сметаа дека нејзината свекрва ја изневерила нејзината доверба со нејзиниот чин.

Едно лице напиша: „Воопшто не се чувствувајте виновни за тоа. Ако сака да се грижи за децата, тогаш мора да ги почитуваш твоите одлуки поврзани со нив“.

Друго лице коментира: „Границите се важни. Ти донесов јасна одлука, а таа реши да ја заобиколи. Бидејќи повеќе не можете да и верувате дека ќе ги почитува границите што сте ги поставиле, тогаш оправдано сте го ограничиле нејзиниот пристап до децата“.