Сопругата била нервозна бидејќи нејзинот сопругот работел до доцна: Додека му ги перела алиштата сфатила нешто

На сопругата и е преку глава затоа што нејзиниот сопруг постојано работи до доцна. Додека му ги перела алиштата, сфатила нешто што ја променило. Никогаш не би помислиле колку алишта треба да се исперат за принцот на белиот коњ. Тоа е нешто што блогерката The Blunt Blonde , Џона Милер, го откри на потешкиот начин. Како и секоја друга девојка, и таа сонуваше за брак од бајките и среќен живот, но мораше да се разбуди од тој сон кога нејзините родители се разведоа.

Откако веќе почнала да се прашува дали некогаш ќе го најде „вистинскиот“, го запознала Дејвид. По првиот состанок му испратила порака на пријателот дека ќе се омажи за Дејвид. Набрзо дознала дека бракот, колку и да е прекрасен, има свои тешкотии. Во текстот „Ако сте осамени затоа што вашиот сопруг работи долго, перете му ги алиштата“, напишала:

„Не се сеќавам дека принцот од бајките имал груби, испукани дланки и стапала пред да наполни 30 години. Не се сеќавам дека ја пропуштил вечерата затоа што морал да работи подолго и да легне веднаш по враќањето дома бидејќи бил исцрпен“.Џона отворено зборуваше за тешкотиите да се биде во брак со човек кој работи многу напорно. Осаменоста што ја чувствува ја навела да има нереални очекувања од нејзиниот сопруг:

„Знам дека не може да победи во ситуацијата што ја создавам“, рече таа, „тој буквално не може да победи. Ако не работи до доцна, тогаш нема да можеме да купиме нов мебел што МОРАМ да го имам. Ако работи до доцна, тогаш доаѓа дома кај сопругата која очајно бара од неговото внимание“.

Потоа, додека му ги перела алиштата, конечно сфатила. „Зошто целата моја облека изгледа толку убаво и ново?Додека пак неговата е стара, извалкана и искината. Престанав да се подготвувам и застанав и размислував. Овој човек ми дава повеќе отколку што заслужувам. Ако му кажам дека сакам нешто, тој ретко вели не“. Јона почувствува бран од срам и вина кога ја облеа кога сфати …

„Одеднаш ме обзема вина и срам. Не можев а да не помислам дека сум лоша сопруга. Наместо да бидам благодарен што имаме толку прекрасен сопруг кој се грижи за мене и нашата ќерка, го чекав да дојде дома за да му се пожалам. Се разгалував со што и да ми даде со трудот, а тој се задоволуваше со неколку парчиња искинати алишта. Се однесував како да излегува со пријателите секој ден; но неговата облека покажуваше поинаку“.

Таа сè уште ја има својата бајка, едноставно некои работи се променија од нејзиното детство, а тоа беше одлична работа. „Рацете му се остри. Тие се со плускавци и испукани. Облеката му е искината, стара и валкана. Но, тој не се грижи за тоа. Неговото срце е полно секогаш кога ќе се врати дома“.

Оваа нова бајка е најубавата форма на љубов што постои – тој ги става потребите на своето семејство на прво место и затоа нивниот брак функционира толку добро.