Сопругата го прегрна и бакна сопругот кога си замина – 3 часа подоцна неговата порака ја остави во солзи

Пред неколку дена седев на каучот обидувајќи се некако да се напијам, и да уживам во утринското кафе пред да морам да се посветам на секојдневните работи. Како мајка на три деца, сите помлади од 5 години, имав многу обврски и секогаш ми беше на ум дека доброто воспитување на децата е многу важно за Нивното царство. Тоа беше повик на некој начин, но не беше најважен. Се сеќавам на моментот кога се вратив од мисија во моите рани дваесетти и почувствував дека треба да се занимавам со медицинска сестра и да не ја продолжам мисијата во странски земји како што тоа го правеа многу мои пријатели.

Како Пол, знаев дека не морам да одам предалеку и дека Бог може да ме искористи во таа кариера за да допре до животите на многумина. Всушност, до ден-денес, секој ден кога одам на работа, се молам да го слушнам Божјиот глас, да бидам Негова светлина и да го донесам Неговото слово на оние со кои доаѓам во контакт, дури и ако тоа е едноставно капење во кревет. Но, доењето не е мојот главен повик.

Во слободното време продавам производи за нега на кожа за Rodan + Fields. Имам голем, постојано растечки тим на луѓе кои ги менторувам и настојувам да ги инспирирам. Дури чувствувам дека овој аспект од мојот живот е основата на која можам да ја споделам мојата љубов кон Христос, но дури и тоа не е мојот главен повик. Јас всушност имам многу обврски и работни места. Но, само еден го сметам за најважен. Додека седев и пиев кафе тоа утро, го гледав мојот сопруг како оди на работа. Овој човек работеше многу вредно, немаше сомнеж за тоа.

Не само што работеше долго време водејќи сопствен бизнис, туку секогаш се обидуваше да ми помогне со децата кога беше дома. Додека тогаш одеше на работа, јас го бакнав, збогум. Го прегрнав особено долго и му реков дека му посакувам одличен ден, но моето срце сè уште копнееше по него кога си замина. Сакав да преземам дел од неговиот товар иако знаев дека не можам. Наскоро имав многу работа со децата, но и подоцна тој постојано ми беше на ум. Мислев дека треба да му пишам, само за да знае дека мислам на него.

Во тој момент почувствував дека Господ ми ги испрати овие зборови: Вашиот сопруг е вашиот главен повик. Сфатив дека тоа е вистина. Од многуте аспекти на мојот живот што ги сакав, тој ми беше најважен. Бог нè собра, а мојата работа како сопруга беше да го сакам, почитувам и изградувам. Во тој момент му се заблагодарив на Господ за мојот сопруг и се молев за него и неговиот ден. Моите мисли брзо се прекинуваат што е нормално кога имате мали деца, а јас се посветив на задачата да ги направам среќни моите малечки. Неколку часа подоцна, додека го заспивав нашето бебе, слушнав порака која доаѓа до мојот мобилен телефон.

Кога го видов името на мојот сопруг на екранот, се сетив дека претходно не сум му ја испратил пораката што ја сакав. Пораката што ми ја испрати беше: Сакам да знаеш дека те сакам повеќе отколку што можеш да замислиш. Ценам се што правиш и се што си. Со оваа работа се чини дека секогаш сум под стрес за нешто и не сакам да мислиш дека тоа има врска со нас или со нашиот заеднички живот бидејќи нема. Неописливо сум благословен што те имам. Секоја недела е долга и напорна и јас сум исцрпен до викендот. Но, јас сум среќен, затоа не грижете се. Се надевам дека ќе имаш убав ден. Те сакам најмногу.

Додека го читав ова, ми течеа солзи во очите, моето срце прескокна и почувствував длабоко чувство на благодарност. Повторно ја прочитав таа порака и сфатив дека Бог на двајцата ни го кажува истото. Ми требаше таа потврда од сопругот и иако ги знаев сите тие работи што ги напиша, убаво беше да се прочита и тоа. Мојот сопруг сфати дека и јас сум неговиот главен повик.

Знам дека сум подобра мајка, старател и пријател кога бракот го ставам на прво место како мој главен повик.