Сопругот возел брзо бидејќи неговата сопруга почнала да се пораѓа, но полицијата го запрела и го привела

Џејмс Рајнер возел брз автомобил за да ја одведе сопругата во болница во Честертон, Индијана. Нејзиното породување започнало и водењакот веќе и бил пукнат. Таа наскоро требаше да ја роди нивната ќерка. Се разбира, Џејмс затоа возеше над лимитот, обидувајќи се да ја однесе во болница на време.

Тој видел ротација зад него, но Дана не сакала тој да го запре возилото. Сакала што побрзо да стигне до болница, па тој продолжил да вози. Џејмс решил да се јави на 911 за да објасни за што се работи, но операторот му објаснил дека треба да престане. Џејмс претпоставил дека полицијата ќе го разбере и ќе им помогне да стигнат до болницата, но тоа не се случи. Полицаецот го натерал да легне на подот, а тој се плашел да не пука во него. На снимката се гледа како Дејна вреска од болка.

Тој се обидел да им ја објасни ситуацијата, но тие му викале бидејќи не застанал. После 20 минути конечно пристигна брзата помош за Ден. Само 3 минути откако дошле во болница, таа родила мало девојче. Папочната врвца на бебето и била обвиткана двапати околу вратот и доколку не дошла навреме во болница се можело да заврши многу лошо. Додека неговата сопруга раѓала дете, тој бил уапсен и го пропуштил раѓањето на своето дете.

Повеќе за оваа приказна погледнете во приложеното видео: