Сопругот и го поставил ова прашање, а таа само што не доживеала нервен слом

Една жена сподели исклучително болно искуство Дознала дека мајка и починала. Кога му ја кажала на сопругот тажната вест, тој прашал „што има за вечера?“. Жената не го криела бесот кон партнерот, но рекла дека тој не е виновен за ништо. Револтирана жена побарала совет од корисниците на интернет. Шокирана и лута, жената побарала совет од корисниците на Интернет. Затоа што не можела да поверува дека нејзиниот сопруг, кој ја поддржувал нејзината мајка во борбата против ракот, на крајот бил толку бесчувствителен.

Ја изгубив мајка ми пред неколку дена, таа имаше рак. Јас учествував во нејзината грижа, а мојот сопруг беше многу од помош во последните неколку месеци. Ја сакаше мајка ми или така мислев – напишала таа. -Ми помагаше да ја чувам нејзината куќа, ја посетував секој ден, го чистев нејзиниот двор. Ги шеташе кучињата, и ги решаваше финансиите. Никогаш не се жалел на напорите што ги вложил или времето што го потрошил за да и помогне – нагласи таа.

Со оглед на тоа што сопругот секојдневно бил крајно внимателен, прашањето што го поставил по информацијата за смртта на неговата свекрва ја шокирало сопругата. Веста за нејзиното заминување ја примив во 18 часот. Мојот сопруг дојде дома 30 минути подоцна. Кога слегов долу, моето лице беше многу елоквентно, но некако тој не забележа. Слободно зборуваше за тоа колку долг и напорен му е денот и не забележа дека не кажав ниту збор – напишала жената.

Зборував и му кажав дека мајка ми штотуку починала. Праша кога, а јас му кажав пред околу еден час. Се наведна наназад и ме гледаше долго, а потоа рече, па што има за вечера? – ја опиша ситуацијата. Откако ја видел нејзината реакција, мажот се обидел да објасни дека секогаш јаделе пред да одат во болница, но тоа не ја смирило разгневената сопруга. Жената почнала да вреска и да го обвинува партнерот за недостаток на сочувство.

Ги одби нападите, велејќи дека работел без престан цел ден без да има време да јаде ништо – изјавила неговата сопруга. Потоа зборуваше за се што направил за мајка си и за тоа како никому ништо не должи. Рече дека му е жал што морал да јаде откако дошол дома гладен по многу часови работа – додала жената. Човекот го нарече неправеден односот на неговата сопруга и додаде дека таа не требало вака да реагира на него само затоа што била вознемирена. Ниту по погребот, тензијата меѓу парот не исчезна. Ставот на жената беше критикуван од нејзината сестра, која се присети колку труд вложил нејзиниот сопруг во грижата за неговата покојна свекрва.

Огромното мнозинство на интернет корисници го поддржа авторот на објавата. Што мислиш за тоа?