Сопругот му напишал писмо на соседот со кој сопругата го изневерувала

Анонимен маж од Велика Британија сподели фотографија од рачно напишана порака до љубовникот на неговата сопруга. Оваа урнебесна „пасивно агресивна“ порака до соседот кој наводно спие со неговата сопруга стана вирална откако тој се пошегува дека сепак е добредојден да „замине на пијачка“ ако некогаш остане „осамен“.

Анонимен маж од Велика Британија на Редит сподели фотографија од рачно напишано писмо за кое тврди дека му напишал на љубовникот на неговата сопруга, со наслов: „Дојдов дома и ја фатив партнерката со друг! Прилично сум сигурен дека го постигнав вистинскиот тон?“

Пораката гласеше: „Еј, само сакав да ти кажам дека спиеш со некој што е во брак и дека не сме во отворена врска, па затоа не треба да и правиш лоши работи. „Знам како животот може да стане осамен, затоа немојте да се навредувате ако понекогаш застанете на пијачка додека сум отсутен, но дали може да ме известите во иднина дека можам да го преместам автомобилот за вас, ве молам“. Тој ја потпиша пораката: „На здравје, бр.86“.

Сопругот тврди дека знае дека понекогаш сите можеме да се чувствуваме „осамени“ и не му пречи „да дојде на пијачка“. Многумина на Редит се смееја и коментираа дека неговото писмо звучи како покана. Иако не постои начин да се потврди дали писмото е реално или не, не помина долго време пред објавата да собере над 600 коментари од забавните корисници на оваа платформа. „Мислам дека навивањето е малку пасивно агресивно“, се пошегува еден. „Мислам дека големата благодарност би го поставила тонот, сакате да знаат дека сте сериозни, но исто така сте благодарни за размислувањето во иднина“.

Друг саркастично додаде: „Мислам дека кажувањето „не ми пречи да застануваш на пиво повремено“ ги збунува сите и потенцијално повторно го отвора истиот проблем“. Третиот коментираше: „Ова писмо е патетично. Како се чувствувате со ова, дали мислите дека писмото е реално?