Сопругот наеднаш скокнал од автомобилот, жената сфатила што се случува и брзо ја зела камерата

Во денешниот свет, почитта кон постарите станува реткост. Децата одговараат на постарите, тинејџерите го поминуваат времето зафатено со технологија наместо да го поминуваат времето со членовите на своето семејство, а возрасните се премногу зафатени со сопствениот живот за да му помогнат на постар човек.

Фала му на Бога, сè уште има луѓе кои знаат да ја препознаат можноста кога е неопходно да им помогнат на нашите постари. Една таква личност е Крис Картер… За време на неодамнешното патување со своето семејство, Крис видел постар човек наведнат над голема косилка. Наместо да продолжи да вози, Крис се сврте кон сопругата Тара и направи нешто прекрасно.

Тара сподели што се случи на Фејсбук страницата Love What Matters . „Ова е една од многуте причини зошто го сакам мојот сопруг. Кога се возевме дома со Кајли и Гејџон, Крис одеднаш го сврте автомобилот и рече „однеси ја храната дома и врати се кај мене“. Не знаев што виде, но се согласив“.

„Застанавме и Крис зеде голема косилка од еден постар господин. Се молев мојот син да научи нешто од ова и да им помогне на случајните луѓе како неговиот татко“. Добрината реакција на Крис му покажува на нивниот син колку е важно да ги почитуваме и почитуваме нашите постари.

Потребни ни се повеќе луѓе како Крис на овој свет за да им покажеме на нашата младост како да постапува несебично! „Да не се умориме да правиме добро, бидејќи во догледно време ќе жнееме, ако не олабавиме. Затоа, додека имаме време, им правиме добро на сите, а особено на оние кои се со нас во исто семејство.