Сопругот објави фотографија од сопругата на подот која го воодушеви интернетот

Сопругот објави фотографија од својата уморна сопруга на подот која најдобро ја опишува реалноста на мајчинството и го воодушеви интернетот, а особено многу мајки. Новозеланѓанецот Питер Бристоу, татко на три деца, на својот Фејсбук објави потполно реална фотографија која можеби најдобро го опишува мајчинството.

„Во еден момент мојата сопруга менуваше пелени, во друг веќе ја немаше“, ја започна својата приказна. Како што открил, додека ги хранел децата, забележал дека сопругата ја нема. Отпрвин мислел дека сигурно им ги средува играчките на децата, но се загрижил кога сфатил дека и по неколку минути не излегува од детската соба. Решил да провери каде се наоѓа, а кога се приближил до нивната соба, зад затворената врата ги видел само нејзините нозе.

„Срцето почна да ми чука силно, се исплашив. Се прашував дали воопшто е жива“, напиша тој, признавајќи дека тогаш му поминале пецкање низ грбот затоа што неговата сопруга не застанува ниту една секунда, па шокираше глетката како лежи на подот среде бел ден. Како што се приближуваше, сфати дека таа дише и дека всушност само заспива целосно исцрпена од замор.

Ја покрил и и дал перница и ја оставил да спие сама, но по само 20 минути неговата сопруга се разбудила и се вратила на работа. Подоцна му признала дека во тоа време била толку уморна што подот изгледал како луксузен кревет во кој сакала да поспие.

„Душо, секогаш даваш сто проценти од себе. Убаво е што те гледам како се одмораш“, ѝ рекол Питер на сопругата. Неговата објава предизвика бројни коментари, но покрена и важна тема. Многу мајки признаа дека и самите често чувствуваат ваков замор, но дека нивната околина не го забележува тоа. Тие се согласија дека во такви моменти најважно е да имате некој кој ќе ве разбере и ќе ви дозволи да одморите.

„Ви благодариме што го споделивте ова. Го направив тоа сам неколку пати додека моите момчиња беа уште мали. Тоа е многу чудно чувство, но понекогаш навистина треба да застанете само за момент. Убаво е што ја поддржуваш и и ја покажуваш својата љубов. Таа ќе го цени тоа повеќе отколку што некогаш ќе може да ви објасни со зборови“, напиша една од воодушевените мајки, а многумина се согласија со неа.