Сопругот побарал развод 5 дена откако неговата сопруга останала парализирана, но следел голем пресврт

Сопругот поднел барање за развод само пет дена откако неговата сопруга останала парализирана. Иако изгубила секаква надеж за живот, следел голем пресврт. Откако доживеа тежок мозочен удар што ја остави парализирана од половината надолу во март 2015 година, Риона Кели не очекуваше дека никогаш повеќе ќе биде среќна.

Сè уште врзанa за кревет пет дена по нејзиниот мозочен удар, 14-годишниот сопруг на Риона, Ричард, поднесе барање за развод откако дозна дека неговата сопруга никогаш нема да го врати чувството во нејзините нозе. Откако тој поднесе барање за развод, јас бев сосема сама“, изјави Риона.

Кога ѝ кажале дека ќе и требаат месеци, ако не и години, за да закрепне, Риона признава дека била подготвена да се откаже од сето тоа. Знаев дека морам да бидам силна за моите деца“, рече таа.

Тоа беше единствената мотивација што ја имаше за исцелување.„Првиот пат кога излегов надвор во количката, мислев дека сите ме гледаат; Го мразев тоа и се мразев себеси“, рече таа. „Кога би можела да бирам, би си го одзела животот, не сакав повеќе да живеам.

Во јануари 2016 година, Риона објави оглас на Фејсбук во потрага по личен тренер кој ќе и помогне да ја врати силата, а нејзините пријатели го препорачаа Кит Мејсон. Поранешниот американски фудбалер и помогна на Фиона повторно да оди и останаа во контакт и по завршувањето на нивниот договор, што доведе до продлабочување на нивната врска.

Риона наведува дека била шокирана од фактот што еден „убав американски фудбалер“ би сакала да биде со „жена со хендикеп“ како неа. Но, Кит рече дека Риона го инспирира. Ја охрабрува секој ден и ги разбира нејзините болки и победи. „Заедно сме веќе 11 месеци, децата навистина го сакаат и конечно се чувствувам како да го живеам животот што го заслужувам.

По мозочниот удар, Риона изјавува дека се чувствувала како нејзиниот живот да е завршен. Но, гледајќи ги тие настани, тоа беше само почеток на нејзиниот живот.Таа ја пронајде љубовта и откри нова страст по снимањето на нејзината прва ТВ реклама со Models of Diversity.

Во исто време, таа заврши два маратони во својата инвалидска количка, која сега ја користи само за да поминува долги релации. „Гледајќи наназад, мојата несреќа беше и најдоброто нешто што ми се случило.