СОСЕДИТЕ НЕ МОЖЕЛЕ ДА СЕ ИЗНАЧУДА: ПАР секој ден оделе во силосот и го правел ОВА внатре (ВИДЕО)

Кога Кристофер и Шауна се запознале и се заљубиле, Кристофер веќе поседувал стар силос за жито што го користел како барака во дворот.

Сепак, од самиот почеток беше прилично јасно дека Кристофер, архитект по занает, сака тој да направи многу повеќе.

Откако се венчале, парот решил стариот силос да го трансформира во својата прва куќа. Ќе останете без зборови кога ќе видите како изгледа!

Првиот чекор беше да се премести силосот во соодветен дел од дворот

Откако имаа добра основа, додадоа прозорци и втор кат за да го зголемат внатрешниот простор.

„Моравме да се откажеме од многу работи за да се преселиме овде“, вели Шауна. Силосот можеби не изгледа многу однадвор, но внатре има импресивен, модерен дизајн.

Дневната соба и трпезаријата се наоѓаат на долниот кат. Целиот мебел и кабинети се прилагодени да одговараат на уникатната форма на силосот, со цел да се искористи просторот максимално.

Многу мала и минималистичка бања е скриена и вградена во еден од плакарите. Вратата од бањата исто така служи како полица за складирање. Бидејќи површината на силосот е само 17 квадратни метри, секој сантиметар простор мора да се користи совршено.

Вториот кат е околу 60% од долниот кат. Тука е спалната соба и целиот мебел е прилагоден на тркалезната форма, како што е случајот на долниот кат.

Надвор има туш кабина, а високиот ѕид е гаранција дека љубопитните соседи нема да ѕирнат!

Погледнете го и видеото: