Составот на ова момче го раздвижи регионот: Брат ми има супер моќ!

Бесмртниот Душко Радовиќ имаше многу мудри размислувања на темата деца и родители, а една од нив беше „Тешко е да си дете и да си добар“, но во конкретниот случај може да се каже дека неговата не важи.

А тоа е поради едно мало момче и неговиот состав што го разнежни регионот. Имено, на социјалните мрежи се појави фотографија од суперхеројски ансамбл. Момчето имаше задача да пишува за некој на кој му се восхитува и го избра својот брат Никола. По читањето никој не остана рамнодушен.

Мојот брат Никола носи слушен апарат, кој се лепи како магнет. Тој вели дека тоа се неговите супер уши. Тие се неговата супермоќ која му помага да учи на училиште и да слуша сè околу него. Тој ми помага во сè. Ми помага со домашните задачи и ме брани ако некој ме допре. – Тој е мојот супер брат.

Ме нервира што децата се смеат ако некој не слуша добро. Мислам дека се љубоморни што има супермоќи. Имам и некои супермоќи, но се уште не сум ги открил – напишал тој.

Коментарите биле позитивни и полни со ентузијазам, а сите ги истакнувале убавите емоции и домашното воспитување на малото момче, пишуваат српските медиуми.