Со брза и генијална реакција спасил три замрзнати мачиња од мразот


Тие биле замрзнати во мразот, па веројатно таму ја поминале целата ноќ. Со брза и генијална реакција Канаѓанката Кендал Дивиш од Алберта спаси три замрзнати мачиња.

Додека го прегледал бунарот за нафта, ги забележал мачињата како неподвижни стојат заробени во снегот и мразот. Ги спасил истурајќи им врело кафе на опашот за да се стопи мразот поради кој не можеле да се движат.

Денеска наидов на спореден пат кај бунарот. Веројатно некој ги оставил таму. Тие биле замрзнати во мраз, па веројатно таму ја поминале цела ноќ. Ги однесов дома, ги хранев, изгледа се здрави и питоми – напишал Кендал на својот профил и благодарение на тоа им најдов нови сопственици.

Семејството Алберта ги посвои сите три мачиња и им даде нов дом, а Кендал продолжува да добива пофалби на својот Фејсбук профил за неговото спасување.

Честитки. Ти си херој. Мачињата го добија својот среќен крај благодарение на вас – само дел од коментарите на луѓето воодушевени од неговото несебично спасување.