Спортист кој освоил сребрен медал на Олимпијадата го продал на аукција за да го спаси животот на тригодишното момче

Олек Шимански е момче кое има 3 години, на кое за жал му беше дијагностициран ретинобластом, рак на окото. Бидејќи се работи за многу ретка болест, лекувањето не се врши во Полска, а единственото место каде што Олек може да прима терапија е Њујорк.

Семејството на ова момче не можело да ги покрие сите патни и медицински трошоци на неговиот син. За среќа, неговата приказна се прошири на интернет и го привлече вниманието на многу луѓе. Една организација од Полска, Сиепомага, успеала да собере една третина од парите потребни за неговото лекување.

На семејството му требаа повеќе пари, а потоа дојде Пјотр Малачовски, спортист кој реши да го продаде својот олимписки медал на аукција за да ги даде парите на ова семејство.

Целата оваа приказна е навистина неверојатна и повеќе за неа можете да дознаете во приложеното видео.