Средена мајка на базен криела тажна вистина која излезе на виделина

Многумина живеат како оваа средена мајка во базенот која во себе ја криела тажната вистина. Лајковите и прифаќањето на социјалните мрежи им се поважни од било што. Џен Флинт од Флорида уживала во семејниот ден на базен кога забележала нешто што и го скршило срцето. Нејзиното око го фатила многу уредна млада мајка која дошла на базен со својата 4-годишна ќерка. Мајката и ќерката имале скапи костими за капење наменети за мајки и ќерки. Кога стигнале мајката зборувала на мобилен телефон, а девојчето трпеливо чекало мајката и да ги извади работите од нејзината чанта.

По повикот, мајката извадила две еднакви крпи за себе и за нејзината ќерка и поминала извесно време ставајќи ги водените играчки и кремата за сончање во совршена положба. По неколку совршени селфи со ќерката, девојчето праша дали може да оди на пливање. Мама рече да почека и после тоа помина извесно време и ѝ кажа на ќерка си да позира влегувајќи и излегувајќи од базенот за да може да ја фотографира.

Потоа го пуштила девојчето во водата, а таа се вратила на телефонскиот повик. „Мамо, можеш ли да дојдеш со мене?“ Флинт ја слушна ќерката како ја моли мама за малку внимание. За жал, мајката го игнорирала секое барање на нејзината ќерка да си игра со неа. Сето тоа кратко време го поминала на базен на својот мобилен телефон. „После 10 минути, мама го заврши повикот, зеде крема за сончање што никогаш не ја користела, играчки за вода кои не ги ни видела игрите, а потоа ја повикала ќерка си надвор од базенот и дветеа си заминале“, напишала Џен на Фејсбук.

Целото искуство многу и пречеше на Џен. Социјалните мрежи очигледно го спречија малото девојче да помине квалитетно време со нејзината мајка. Но, тоа не беше единственото нешто што ја мачеше.
Џен мораше да гледа како нејзината мајка објавува целосно лажни фотографии кои би оставиле сосема погрешен впечаток на луѓето кои ги гледаат. Џен знаеше дека има мајки кои ќе го споредат лудилото во нивните реални животи со лажното совршенство на оваа мајка.

„Таа ќе ја погледне таа фотографија и ќе се спореди со совршената мајка во базенот“, напиша Џен. Спомени како таа мајка. И таа ќе верува. Ќе мислат дека таа е помалку вредна“. „Она што го гледаме на социјалните мрежи не е секогаш реално. Понекогаш тоа е целосна лага полна со филтри и без никакви чувства“, додаде таа, завршувајќи ја својата објава од која можеме да научиме една многу важна порака – она ​​што изгледа совршено не е секогаш така.

Треба да бидеме задоволни со нашите животи и да не се трудиме да бидеме како другите, туку како што Бог нè создал.