Ставила сад со оцет во микробрановата и ја вклучила – домаќинки спас за вас!

Постои многу едноставен начин да ја исчистите микробрановата печка одвнатре, без триење и мака.

За да не мачите мака како многу домаќинки, земете само оцет и вода.

Во сад со вода ставете оцет и чепкалка за заби.

Загрејте ја течноста десет минути со што од пареата вашата микробранова ќе се исчисти од закоравените дамки.