СТАНОТ БИЛ НАПУШТЕН ОД 1939 ГОДИНА: 70 години подоцна пронашле нешто навистина неверојатно!

23-годишната Мадам де Флоријан го напуштила својот стан во Париз, Франција во 1939 година.

Тоа беше почеток на Втората светска војна, а мадам де Флоријан изгледа добила информација дека германските трупи се приближуваат до Париз.

За да се тргне од патот на војната, таа го заклучила својот стан и заминала со некои други парижани.

Таа никогаш не се вратила во својот стан. Кога починала, за станот во Париз дознале нејзините роднини и наследници.

Тие го ангажирале аукционерот Оливие Шопен да го сними целиот инвентар на вредни предмети во напуштениот стан. Кога ја отворил вратата, аукционерот и целиот негов тим останале без зборови.

Погледнете го видеото како изгледал станот: