Старица ги изгубила сопругот и домот за еден ден: Нејзините соседи направиле нешто прекрасно

Старицата за еден ден ги изгубила сопругот и домот. Меѓутоа, нејзините соседи направиле нешто прекрасно за неа. Во јануари 2021 година, нејзиниот 58-годишен сопруг, Геан Левар, почина во нивниот дом во Глендејл, Аризона. Кога полицијата влегла во нејзиниот дом, условите за живеење биле толку ужасни што биле принудени да ја осудат куќата. За еден ден го изгубила сопругот и станала бездомник.

Соседката на Левар, Кармен Силва, едвај ги познавала нејзините стари соседи кога дознала дека Геан нема деца или семејство на кое може да се обрати. „Јас ѝ реков: „Не грижи се Геан, ќе го поправиме“, изјави Кармен за CBS .Иако многумина би помислиле дека старицата им станала товар, таа не гледала така.

„Секогаш ги учев моите деца да се грижат за постарите“, вели Кармен. Иако семејството Силва живее во мала куќа со три соби со осум деца, тие направија место за уште едно лице. Момчињата се откажаа од креветот за да спијат на каучот, со нетрпение ја чекаа својата нова баба.
Кармен додаде: „Изгледа многу среќна, а верувам дека тоа е затоа што сега има цело семејство“.

Геан рече дека нејзиното ново семејство и „значи се“. Откако семејството ја прифати г-ѓа Левар, непрофитната група Operation Enduring Gratitude – која им помага на ветераните од Аризона и нивните семејства – слушна за нејзината мака. Бидејќи сопругот на Геана беше ветеран на морнарицата, волонтерите со полна пареа напредуваа со реновирање на нејзината стара куќа.

„Сите се здружуваме да направиме една работа, а тоа е нечиј живот да биде комплетен“, вели еден од волонтерите. Куќата на Геана повеќе не е осудена и таа планира да ја сподели со Силва, бидејќи така прават семејствата.