Странецот напишал порака на сметката на таткото за неговите деца, но тој не ја знаел вистинската вистина

Странецот напишал порака на сметка на еден татко за неговите деца, но не знаел дека едно дете нема. На Денот на таткото 2016 година, Ден и Макси Кортез сакаа да поминат што е можно повеќе време со нивните две преслатки ќерки, Харпер и Харлоу. Воено семејство од Кабот отишло на оброк во Црвениот јастог. Ден и Макси се смееја и уживаа со своите 1-годишни ќерки и изгледаа како семејството од рекламата. Кога завршиле со оброкот, Ден тргнал да ја плати сметката, а потоа открил порака напишана на задната страна од сметката. Тоа гласеше: „Уживајте со вашите бебиња, тие растат многу брзо. Од семејството спроти вас, Господ да ве благослови “.

На нивно изненадување, семејството кое им ја испратило пораката го платило нивниот оброк. Но, тие не знаеле дека семејството Кортез нема ниту еден член со себе. Не, не беше сè како што изгледаше… Макси и нејзиниот сопруг Ден едвај чекаа да основаат семејство. Откако се бореле со неплодност, тие се одлучиле за вештачко оплодување кое поминало толку добро што биле благословени со тројки. 27.5.2015 Лендон, Харпер и Харлоу се родени во Бебињата беа здрави и отидоа дома по 3 недели поминати во болница.

На Денот на таткото 2016 година, Ден и Макси отидоа со своите бебиња на ручек каде ја примија оваа прекрасна порака од семејството спроти нив, кое исто така им ја плати сметката. Но, тоа семејство не знаело дека само две недели по раѓањето на тројките, Лендон почнал да се однесува чудно. Ден го однел во болница каде му било дијагностицирано бактериски менингитис.

Малиот Лендон почина на само 7 недели. Денот кога семејството отиде на ручек беше нивниот прв Ден на таткото без Лендон. „Празниците се најтешки“, напиша Макси на Фејсбук, „Без да знаете ништо од ова, плативте за нашиот оброк. Можеби никогаш нема да ја слушнете нашата приказна или да дознаете како нешто толку мало во голема мера влијаело на нашите животи. Пишувам за да ви се заблагодарам од се срце“.

„Се надевам дека оваа објава ќе стигне до вас и дека еден ден ќе дознаете дека гестот кој ви изгледаше мал, оваа година значеше многу за целото наше семејство и ни го олесни тој ден.

„Имам мои девојки и среќен сум, но да ги имам сите три ќе бев пресреќен“, изјави Ден. „Никогаш не ги затворил очите откако се родил“, му рекол Макси на Лендон. „Сакаше да биде буден цело време. Како да знаеше дека има само малку време“. Ден и Макси беа шокирани од овој прекрасен гест на љубезност, особено на денот кога тоа им беше најпотребно.

Благодарната двојка ја споделува својата приказна со надеж дека ќе најдат семејство кое ќе им плати за ручекот. Макси сака да им се заблагодари за нивниот „нов живот“. Да се ​​надеваме дека ќе го најде ова прекрасно семејство и ќе може усно да и се заблагодари.