СТУДИИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА САМО 1% ОД ЛУЃЕТО МОЖАТ ДА НАЈДАТ ЖИВОТНО НА ОВАА СЛИКА. ДАЛИ ТИ СИ ЕДЕН ОД НИВ?

Можете ли да го најдете животното на сликата?

Тенденцијата на уметноста да заведува, крие и прикрива значење е одамна позната; има примери на „скриени“ христијани кои ги маскирале грчките букви „Х“ (чи) и „П“ (ро) – иницијалите на Христос во нивните слики во мотив на рамка.

Скриеното значење доаѓа со дополнителната ментална вежба за пронаоѓање на наведеното значење, што повторно е една од целите на уметноста.

А оваа ментална вежба, од друга страна, му помага на човекот подобро да се запознае себеси, пишува The Minds Journal.

Затоа, не е ни чудо што психолозите користеле уметност за да ја проучуваат личноста.

Оваа посебна слика е исто така илузија која стана многу популарна на социјалните мрежи. Се чини дека само 1% од населението можело да го забележи животното на сликата во првите две минути.

Очигледно се чини дека на сликата е старец со шкотска капа. Тој има тажно лице.

Но, дали е тоа сè? Не. Одвојте време. Дали се чувствувате фрустрирано?

СОВЕТИ: Еве неколку работи кои би можеле да ви помогнат. Погледнете го вашиот нос. Кој воопшто има таков нос на оваа планета?

Погледнете го левото уво на старецот. Ушите не изгледаат така!

Погледнете ги очите на старецот, многу, многу внимателно. Дали очите можат да бидат симетрични?

Исто така, обидете се да ја погледнете чудната симетрија во неговата коса.

Продолжи да одиш.

Ако сè уште не можете да видите, има нешто апсолутно елементарно што треба да направите за да го најдете.

Едноставно е, свртете ја сликата наопаку и та-да!

ГОЛЕМО ОТКРИТИЕ:

Тоа е слатко мало кученце кое џвака коска и седи на ригиран тепих.

АКО ГО ВИДЕТЕ ВЕДНАШ, ТОА БИ ЗНАЧЕШЕ ДВЕ РАБОТИ:
1. Дека сте внимателни и проникливи, а очите ви се во добра состојба.

2. Сè уште сте во контакт со детската страна.

Всушност, децата генерално повеќе ги забележуваат шаблоните и фракталите, а да не зборуваме колку поостри забележуваат необични работи.

Ако се забавувавте, задолжително споделете го ова со пријателите и семејството.