Сузана и нејзиниот сопруг ги сакаат празниците: Имаат 444 елки во станот, сите украсени со украси


Пар од Германија не мора да се грижи дали ќе ја најде совршената елка за празниците – тие веќе ја имаат, не една, туку 444! Томас Џером (55) и неговата сопруга Сузана од Ринтелн го обожаваат Божиќ, што јасно се гледа на фотографиите. Тие го украсија својот стан од 100 квадратни метри со 444 новогодишни елки, поставувајќи нов светски рекорд за најмногу новогодишни елки на едно место.

Секоја година нивниот стан станува вистинска божиќна земја на чудата – минатата година имаа 420 новогодишни елки. Годинава отидоа чекор подалеку, украсувајќи ги елките со 10.000 новогодишни топки и 300 реда самовилски светилки.

Некои беа украсени со тематски орнаменти, како што се патки или украси од „Војна на ѕвездите“. Здраво, јас се викам Томас Џером, имам 55 години и навистина го држам светскиот рекорд за најмногу новогодишни елки на едно место – рекол овој Германец.

Германскиот пар Томас и Сузана Џеромин поставија нов светски рекорд за најмногу новогодишни елки на едно место. Тие поставија 444 новогодишни елки, украсени со 10.000 божиќни топки и 300 жици од самовилски светилки, во нивниот дом

Така станот го уредуваат веќе десет години. Реновирањето на станот ќе започне во август. Најголемата елка во станот е висока 3,5 метри и виси од таванот, пренесува Spiegel. Пред пандемијата на корона вирусот, Томас организираше и турнеи низ неговата божиќна земја на чудата.

Тоа сега не е можно поради хигиенски прописи, соопшти Бирото за евиденција – веќе има премалку простор во куќата.