Таа била тинејџерка кога и го украле паричникот – 58 години подоцна и бил вратен

Дона Браун имала 15 години кога отишла во киното Сансет и го изгубила црвениот паричник. Црвениот паричник исчезнал додека била во тоалет. Дона си ги изми рацете па го остави паричникот на страна, кога се врати по него, го немаше. Во паричникот имало збирка црно-бели фотографии и специјален сребрен долар, нејзините документи и работната дозвола.

Речиси 6 децении подоцна, сопственикот на киното Сансет Тери Кларк започна со реновирање за да го претвори старото кино во театар. За време на работите, работниците пронашле црвен паричник меѓу ѕидовите. Тери знаел дека мора да го врати паричникот на личноста на која и припаѓа.

„Бев трогнат од фотографиите“, рече тој, „Семејни фотографии, пријатели кои пишуваа“ Се надевам дека нема да престанеме да ги дружиме сите други работи што беа напишани на фотографиите како што правевме со белешките. Беше Фејсбук во 1960 година, ти го носеше со себе… Не знаев каква е историјата на овие луѓе и кој умре, не знаев колку ѝ значат, па решив да и го вратам паричникот“.

Тери се распрашувал на социјалните мрежи да ја најде сопственичката на банкнотите… Кога ја нашол, направил нешто навистина фантастично. Погледнете ги деталите подолу.