Таа била шокирана кога ја дознала вистината за нејзините биолошки родители, но им простила

Дон Милбергер, која сега има 55 години, била „шокирана“ кога ја дознала страшната вистина за своите биолошки родители и нејзиниот живот додека била во утробата на биолошката мајка. Но, среде таа страшна вистина е приказна за преживување, безусловна љубов и простување. Г-дин и г-ѓа Милбергер ја посвоија Зора како бебе. Парот не можел да забремени, па лекарот им предложил да размислат за посвојување.

Таткото на Зора веднаш знаел дека тоа е „негов повик“, бидејќи и самиот останал сирак на 14-годишна возраст. Семејството Милбергер и подари на Зора и нејзиниот брат, исто така посвоен, дом полн со љубов и вера. Иако родителите на Зора сега се починати, тие на своите деца им обезбедија сигурност и безусловна љубов и изградија брак кој траеше 50 години! Без сомнение, таа позадина ѝ помогна на Зора да се соочи и да ги преживее испитите што ги доживеала како возрасна.

На 18-годишна возраст, во февруари 1986 година, Даун Милбергер за прв пат ги запознала своите биолошки родители. Иако одамна знаела за нејзиното посвојување, не знаела дека нејзините биолошки родители се обиделе да ја абортираат. Биолошките родители на Зора живееле во средина каде што бременоста надвор од брак била многу срамна. Но, наместо да се соочат со нивните лоши избори, родените родители на Доун го направија незамисливото и се обидоа да предизвикаат спонтан абортус.

Откако ги запознала биолошките родители, Доун дознала дека тие двајца се обиделе да ја прекинат бременоста во повеќе наврати. Медицинска сестра, која била пријателка на нејзините родени родители, и дала инјекции на мајkа е за да предизвика спонтан абортус. И нејзиниот биолошки татко ја удрил во стомакот за намерно да ја прекине бременоста.

Кога родителите ја запознале, веднаш ги препознале ужасните одлуки што ги донеле тогаш. Тие понизно ги признаа своите гревови и побараа прошка од Зора. Зора се присети како зборовите на нејзината мајка ги променија работите. „Имате двајца луѓе кои бараат милост, подобро е да бидете многу внимателни како ќе одговорите на тоа“, ме обзема ова огромно чувство на сочувство за нив. Веднаш бев пренасочен од гордиот бес во мојата болка во сочувството за овие двајца луѓе. Така, тоа беше огромна лекција за простување и милост“.

Со моќното сведочење на овој преживеан абортус, Зора им зборува за сето тоа на луѓето низ целата земја. Таа живее со сопругот со кој има 21 година. За да дознаете повеќе за нејзината говорна служба, посетете ја веб-страницата на Мрежата за преживеани од абортуси .