Таа го фотографираше семејството во миг и објави на Фејсбук: Набрзо ја дозна болната вистина!

На интернет се појави приказната за жена се фотографирала заедно со своето семејство. Таа немаше поим што ќе прави со тоа, а инспирираше многу други.

Џојс Рајнхарт и Блејк Енкелсон отидоа на италијански сладолед на Рита на 8-ми јуни. Додека сакале да ја напуштат слаткарницата, Џојс видел непознато семејство како седи на клупа.

Нешто ме натера да ја направам оваа фотографија“, напиша Џојс на Фејсбук. Телефонот и го дала на својата ќерка, за да може да и ја препрати фотографијата по е-пошта. Потоа отишла дома со Блејк и заборавила на овој момент.

По неколку дена добила порака која ја запрепастила. Од непознат број пристигна порака:

„Драга госпоѓо, ја сликавте оваа слика кај Рита на 8-ми јуни. Мојата сопруга почина вчера и ова е нашата последна семејна фотографија за која вашата фотографија ни беше инспирација. Ви благодарам од се срце, не можете да замислите колку ми значи оваа фотографија!“