ТАА е двојничка на Констракта: Во брак е со политичар, а сличноста со уметничката е НЕВЕРОЈАТНА (ФОТО)

Многумина не веруваат колку личат Словенска и Констракта Науката вели дека секој од нас има уште седум луѓе на светот, кои личат на нашите идентични близнаци, а се чини дека Ана Ѓуриќ Констракта не мора да оди далеку за да ја запознае својата близнака.

Имено, овогодинешниот српски претставник на песната на Евровизија неодоливо личи на научник од Словенија. Јерца Леган Цвикл е сестрана јавна личност од Словенија, која освен со доктор на науки, се занимава и со новинарство

Според словенечките медиуми, таа неодамна ја објави монографијата „Црна уметност“ за историјата на словенечкото печатење, но моментално работи на четири книги. Во 1990-тите работела како новинар, а во 2009 година докторирала на Факултетот за хуманистички науки во Копер.

Се занимава и со глума. Таа е мажена за политичар во Словенија и има две деца. Во продолжение погледнете како изгледа Јерка, а сами одлучете колку сличности има со уметникот: