Таа живее сама во изолиран град, патувајќи 544 километри за да купи храна

Следниот пат кога ќе мразите да трчате во самопослуга, сетете се на оваа девојка која патува два дена за да ја набави потребната храна.

TikToker Sinead Meader живее во Јукон, Канада, кој освен фантастичната природа има и еден недостаток – првата продавница е оддалечена 544 километри, пренесува Zaphedna.rs.

За работите да бидат уште полуди, Шинејд е консултант за исхрана и оди на шопинг на секои шест до осум недели.

Sinead Meader (@sineadmeader) кој живее во далечниот Јукон, Канада, мора да направи опасно патување за да купи намирници. Јукон е територија во северозападна Канада со поглед што го одзема здивот и многу мала популација. Шинејд вели дека и се потребни околу пет часа во еден правец за да стигне до продавницата, а таа нема ни телефонски сигнал. Исто така, таа вели дека сето тоа може да биде заморно, но барем има прекрасен поглед на патот.

Времето во тој дел на Канада не е многу добро, често паѓа снег, дождови и мразови, а температурите се спуштаат и до минус 20 степени.

„Дури и кога ништо не паѓа, магла е па тешко се гледа додека возите. Честопати животните трчаат на патот, нема сигнал. Не трошам повеќе од 1.000 долари за едно патување до продавница“, вели Синед.

Додуша, таа има мала продавница во близина на куќата, но има само основни артикли и е многу поскапа од супермаркетите на поголеми површини.