Таа паднала на возачки испит, а не го ни запалила автомобилот!

17-годишна девојка од Ланкашир, Англија, паднала на возачки испит без да го запали автомобилот и да почни да вози. Причината е бизарна! Автомобилот бил валкан и не бил подготвен за возење. Инструкторот не сакал ниту да влезе во возилото во Тест центарот Блекпул бидејќи било кажано дека автомобилот е премногу валкан, што е спротивно на возачот, како и против правилата на Агенцијата за стандарди за возила во врска со пандемијата на Ковид.

Нејзиниот татко, Пол Тарнер, инсистирал дека автомобилот што му припаѓал на инструкторот не е валкан освен неколку мали парчиња гума кога инструкторот избришал нешто од неговиот дневник додека бил во него. Тој додаде: „Парчињата не беа на седиштето или каде било каде што би седел испитувачот. Поминаа околу 10 минути обидувајќи се да разговараат за тоа, но не успеаја. „Значи, паднала на возачки испит без да вози автомобил, немала ни начин да си ги врати парите.

Таа беше вознемирена, тажна и со солзи!. Не гледам причина зошто не можеше да влезе во автомобилот?“ додаде нејзиниот татко Пол, пренесува Ladbible Кога беше истакнато дека има само неколку гумени струготини во автомобилот, инструкторот за возење Ноел Гоган рече: „Морате да имате ограничување што е дозволено, а што не е дозволено. Без разлика дали се работи за гумени струготини или лименки или што и да е, очигледно е пречка за испитувачот и возачот што учи“.

Освен што возачкиот испит во Англија моментално е 64 фунти, Пол вели дека тестот за возење се чека со месеци, што го отежнува само полагањето бидејќи поминува многу време без возење. „Живееме во селско место, немаме автобуси кои поминуваат. Таа ќе го заврши факултетот на лето, а изгледите за работа ќе и бидат ограничени доколку не може да вози. Овој инцидент само се влоши.

Таа штедеше за ова долго време, штедеше за нејзиниот прв автомобил и ова е толку неправедно! изјави таткото за британските медиуми Така девојката ќе мора долго да чека за ново тест возење