Таа повикала полиција за да нарача пица, но сакала нешто сосема друго да направи со тоа

Тифани Урбан се нашла во тешка ситуација кога нејзината мајка станала жртва на семејно насилство. Напаѓачот сè уште бил во домот на нејзината мајка, а таа морала да најде начин да не го алармира додека сè уште можела да побара помош.Таа рече: „Размислував да повикам полиција, но како да го задржам во куќата за да го фатат?

Тогаш решила да се преправа дека нарачува пица. Наместо да се јави во ресторанот, таа повикала полиција. Меѓутоа, кога се јавил полицаец, помислил дека може да се работи за лага Но, кога Тифани инсистирала на нејзината наредба, полицаецот Тим ​​Тенејк почувствувал дека нешто не е во ред.

„Таа продолжи да се држи до приказната дека сака пица“, рече тој, „таа постојано го кажуваше тоа. Знаев дека нешто друго се случува“. Тимот потоа почна да и поставува едноставни прашања на кои таа можеше да одговори со „да“ или „не“ за да открие што точно се случува. Потоа испратил полиција и им рекол да не користат сирени за да не го алармираат напаѓачот.

Брзото размислување на Тифани помогнало да се спаси нејзината мајка од многу опасна ситуација. Секоја чест за службеничката која се јави и ја препозна личноста на која и требаше помош.

Полицијата успешно го фати напаѓачот. Оваа приказна е доказ дека секогаш треба да се гледа под површината.