Таа повикала полиција за да нарача пица, а полицаецот забележал тајна порака

Жената повикала полиција да нарача пица. Иако полицаецот бил изненаден од повикот, тој не го прекинал, а набрзо ја сфатил тајната порака што сакала да му ја пренесе сопругата. Тим Тенејк беше во Полициската служба во Охајо во последните 14 години. Кога неодамна добил повик од жена која барала испорака на пица, тој претпоставил дека таа погрешно го напишала бројот. Но, пред да заврши повикот, Тим ја прашал: „Дали повика полиција да нарачаш пица!?“

Жената не дозволила да и биде одвлечено вниманието. Таа му ја дала на Тим адресата и бројот на станот, но Тим сепак бил збунет од нејзините реакции и одговори. Но, тој не ја спушти слушалката.
„Не разбираш“, рече жената. И покрај фактот што никогаш претходно не добил таков повик, Тим сфатил дека нешто не е во ред. Жената била во многу страшна ситуација од која не можела да се извлече. И требаше помош.

Тимот почна да користи тајни зборови за да добие повеќе информации од жената без никој да се сомнева што навистина се случува. Кога испратил полиција на нејзината адреса, им рекол да не ги вклучуваат сирените.

Дури кога полицијата пристигнала во станот, Тим открил зошто жената толку очајно се обидувала да избега.