Таа пораснала со горили… 12 години подоцна повторно се сретнале. Она што следеше ве остава без зборови!

Фондацијата Аспинал се грижи за горилата и работи на нивно ослободување назад во дивината, каде што припаѓаат. Токму тоа го направија со двајца горили, Бимс и Џалта, во 2003 година.

Дванаесет години подоцна, тие решија повторно да ги бараат во Западна Африка.

Она што следеше едноставно ве остава без зборови…

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: