Таа посвоила 13 ќерки пред да се омажи, а потоа ги запознала со „тато“

Девојка која наполнила 23 години посвоила 13 ќерки. Пред да се омажи ги запознала со нивниот „тато“. Кога имала 18 години, Кејти Дејвис направила нешто што другите девојки на нејзина возраст не би се осмелиле да го направат. Како претседател на класот и најпопуларна личност во училиштето, таа имала многу можности за иднината, но ги заменила за живот каков што ретко кој може да го замисли.

Во октомври на нејзината последна година во средно училиште, Кејти отиде на патување во мисијата во Уганда, каде што Бог стави нови желби во нејзиното срце и и ги отвори очите за нови можности. Молејќи се и барајќи од Бога да и го покаже патот по дипломирањето, Кејти решила да се откаже од колеџот и новиот автомобил. Наместо тоа, таа посвети една година на подучување на децата од градинка во Уганда.

Таа го нашла својот постојан дом во Уганда
Поради нејзината понизност и верба во она што не можеше да го види, Кејти го нашла својот постојан дом во Уганда во 2008 година. Таа ја основала организацијата Амазима министерства именувана по зборот „вистина“. Организацијата се стреми да ги промени животите, да ги обнови односите и радикалните промени преку вистината на Исус Христос.

Нејзината книга: Бакнежи од Кејти – Приказна за немилосрдна љубов и откуп стана бестселер на Њујорк Тајмс. Таа стана мајка на 13 девојчиња кои ги посвои и реши да ги одгледува како да се нејзини деца Кога наполнила 23 години, Кејти станала мајка на 13 девојчиња кои ги посвоила и решила да ги воспитува како да се нејзини деца.

Кејти изјави за ДЕНЕС дека најважната лекција за вистинската љубов и значењето на љубовта ја научила преку процесот на посвојување. „Во тие рани денови кога ставав уморни глави на перници и ги учев малите срца да го познаваат Исус, немав поим за дивата, силна и неопислива љубов што ќе ја чувствувам кон нив. Не знаев дека ќе станат дел од мене, дека ќе чувствувам неопислива болка кога ќе страдаат или дека ќе ги задржам солзите радосници додека моето срце скока кога ќе успеат во нешто или кога ќе покажат интерес за нештп.

Не знаев дека понекогаш ќе ги погледнам, а срцето ќе ми биде толку исполнето со љубов што ќе ме боли“. Таквото разбирање на безусловната љубов еден ден ќе влијае на Кејти, не само како мајка, туку и како сопруга. И двајцата пораснале во истиот град, Френклин, Тенеси, но се запознале кога Мајорс пристигнал во Уганда како мисионер.

„Живеевме во ист град оддалечен само неколку улици и бевме спречени да се запознаеме порано“, напиша Кејти на својот блог. „Љубовта на мојот сопруг е само уште еден начин на кој Бог ја излеа својата љубов врз мене и е уште еден потсетник дека тој се радува со мене и со секоја од нашите ќерки. Ги гледам како растат под нежниот поглед на нивниот нов татко и ја слушам среќата во нивните гласови кога велат: „Тато“.

Кога парот се венчал во 2015 година, Кејти немаше сестри или пријателки да застанат покрај неа, но имаше 13 прекрасни ќерки кои продолжуваат да бидат доказ за Божјата љубов и искупување. Кејти вели дека не е подобра „мисионерка“ од другите само затоа што живее во Уганда и ја споделува љубовта кон Исус со сите што ќе ги сретне.

„Живеам во Уганда со мојот сопруг и децата. Овие луѓе се мои соседи, пријатели и семејство. Ова се улиците во кои живеам, ова е заедницата со која се молам, пријателите со кои јадам, луѓето со кои се поздравувам на улица. Ова е мојот дом. Она што јас го правам овде, можете да го правите каде и да сте“.

Но, како што истакна Кејти, не мора да бидете во Уганда за да бидете мисионер. Не мора да посвојувате 13 деца за да бидете добра личносст.
Можете да направите нешто за да ја споделите љубовта со оние околу вас. Бидете добар сосед, запознајте некој нов, бидете радосни, насмејани секој ден и бидете исполнети со Дух за да можете да ги благословувате оние околу вас. “Каде што сте.