Таа требаше да ја достави пицата до старата камп приколка: Кога ја отвори вратата, глетката ја шокираше

Понекогаш луѓето влегуваат во нашите животи и не сме свесни колку ни се важни додека не помине многу време. Ангела Нгуен е една таква личност. Таа работи за пицеријата Домино и доставува илјадници пици годишно. Има редовни клиенти, а меѓу нив е и Ли Хасе.

Ли нарачува пица секоја сабота, и таа секогаш му ја доставува. Една сабота, наредбата беше прекината. Анџела беше загрижена, па реши да оди во неговата куќа да види што се случува. Кога пристигнала, веднаш ја видела штетата на куќата. Силно невреме искина голем дел од покривот на куќата на Ли.

По бурата, тој не можеше да си дозволи поправка, и да биде работата уште полоша, во исто време, неговиот син беше убиен во несреќа на моторна санка. Скршен од тага, Ли се пресели во мала приколка.

Daughterерката на Анџелина, Сара, која исто така доставува пица, откри каде живее и и објасни на нејзината мајка колку е навистина лоша ситуацијата. Приколката немаше греење, вода и електрична енергија. На Анџела и беше многу жал затоа што реши да му помогне.

Таа купи грејач за неговата приколка и тоа беше првиот чекор да му го олесни животот малку. Потоа започнала хуманитарна акција за собирање пари. Луѓето постојано донираа пари и за само 2 месеци собраа 32.360 долари.

Тоа беше доволно да му купи нова подвижна куќа.

Ангела влезе во неговиот живот во вистинско време и нејзината nessубезност е она што му требаше. Таа најде начин да му го врати животот и тој засекогаш ќе и биде благодарен за тоа.