Тажната коза шест дена одбивал храна, а потоа откриле зошто бил толку депресивен (ВИДЕО)

Кога г-дин Ј пристигнал на фармата за спасување животни во Грас Вали, Калифорнија, бил во многу лоша состојба. Јарецот јадеше храна, никој не можеше да го расположи, па постојано лежеше во аголот на шталата со наведната глава.

Тој дури и не беше заинтересиран за специјални почести. Не сакаше да се движи или да јаде. Го изгубил апетитот и не јадел дури 6 дена.

Јарецот, г-дин Ј, се чинеше дека целосно ја изгубил волјата за живот. Тимот на фармата беше крајно загрижен. Тие знаеја дека треба да направат нешто наскоро.

Тие ги отфрлија здравствените проблеми со тоа што направија некои истражувања и открија дека г-дин Ј е разделен од неговиот најдобар пријател од 10 години. Тој наводно тагувал за загубата на неговиот најдобар пријател, Мал Џелибин.

И двајцата беа спасени од злоупотреба и се имаа само еден со друг. Тие поминале 10 години заедно во мала, валкана куќа без никаква заштита од сонце и природни елементи, а главно гладувале. Но, сега тие беа милји далеку.

Волонтерите одлучија да го пронајдат Jellybean. Волонтерот Џеф Мекрекен го нашол по 14-часовно патување – парот повторно се обединил и било јасно дека многу им недостигаат.

Кога Џелибин влегол во шталата на г-дин Џеј, јарецот не можел да поверува што се случува. Но, на Ј му требаше само кратко шмркање за да сфати дека пред него е неговиот најдобар пријател.

Г-дин Ј скокна, почна да звучи и да шмрка. Заедно отидоа на ливадата и почнаа да се дружат.

Господинот Ј конечно повторно почна да јаде. Не само што јадеше, туку тоа го правеше од чинијата на неговиот пријател Џелибин.

За среќа, парот ќе остане на таа фарма и ќе биде заедно до крајот на животот. Луѓето се изненадени кога слушаат дека две толку различни животни можат да бидат толку поврзани.

Во исто време, тие се изненадени од врската помеѓу двете животни и фактот дека повторно воспоставувањето на таа врска му го спасило животот на г-дин Ј.

Колку прекрасни приказни. Погледнете ја двојката во акција по нивното повторно обединување.