Тажната приказна за мајката напуштена од нејзините деца

Децата ја напуштиле оваа мајка и повеќе не се грижат за неа. Нејзината тажна приказна се појави на Фејсбук страницата Lost – Found пред три години.

„Драги пријатели, браќа и сестри, погледнете ја внимателно приказната за една напуштена мајка. Нејзиниот син живее во Ваљево, а двете ќерки во Бања Лука.

Ниту синот ниту ќерките повеќе не ја посетуваат ниту се грижат за неа.

Споделете го ова видео за да допре до нејзините деца и молете се Бог да ги разбере за да внимава на 70-годишната жена.

На 5 км од Власеница кон ХАН ПИЈЕСК, од десната страна на патот има мала трошна куќа со две млади ела.

Ако поминеш стоп, остави нешто и помогни ѝ, а таа има толку големо срце. Со сета своја болка таа го благословува болниот и опериран странец.

Дали е срамота да се плаче? Денеска се расплакав по нејзината тажна приказна и само дел од неа споделувам со вас.

Самиот Господ ми рече да застанам до оваа исцрпена старица, вели авторот на ова видео објавено на Фејсбук страницата Изгубено – пронајдено.