Таткото го натера 10-годишниот син да трча на училиште на дожд: Кога ја откри причината, многумина застанаа во одбрана на таткото!

Татко го казнил синот принудувајќи го да трча на училиште на дожд, откако дознал дека 10-годишно дете малтретира други деца во училишен автобус.

Брајан Торнхил од Вирџинија ја објави казната за својот син на Фејсбук, а видеото стана вистински хит на интернет. Таткото спомнал дека синот и онака трчал, па оваа казна за него била прилично блага.

Имено, неговиот син три дена бил исфрлен од автобус бидејќи малтретирал други деца. Не можам да издржам и не можам да издржам“, вели таткото, чиј потег предизвика претежно позитивни реакции. Иако некои се спротивставија на тоа, повеќето беа полни со пофалби за начинот на кој го реши проблемот, а наводно биле задоволни од однесувањето на нивниот син на училиште и оваа недела.

„Ова овде се нарекува родителство“, рече тој „Ќе се погрижиме неговите наставници да уживаат во неговото друштво на училиште, да не ги вознемирува соучениците и сè друго“, вели тој. „Научете ги вашите деца, не бидете нивни пријатели, бидете нивни родители. Тоа е она што им треба на сите деца овие денови“, заклучи тој.

Дали се согласувате со овој образовен метод?