Таткото дознал дека неговата ќерка им се смее на сиромашните – и и одржал животна лекција

Како се борите против насилството меѓу децата? Ова е тешко прашање за родителите, но и за училиштата. Но, овој татко нашол многу необично решение. Ренди Смолс, херојот на нашата денешна приказна, и самиот беше жртва на злоупотреба додека растеше. Ова во голема мера ја уништи неговата храброст и го повреди кога луѓето беа насилни без причина.

Но, тој продолжил да работи напорно и решил да направи се што може за неговата ќерка РеОна да не мора да се соочи со насилство. На крајот тој се соочи со спротивен проблем. Еден ден добил повик од училиштето за насилството. Тој беше многу вознемирен. Секогаш се плашеше од денот кога таа ќе му каже дека некој бил насилен кон неговата ќерка.

Но, се покажа дека насилникот всушност е неговата ќерка. Таа и некои нејзини пријатели се исмејуваа на девојка по име Рајан. Ја исмејуваа затоа што нема добра облека и дека е сиромашна. Отпрвин, Ренди не знаеше што да прави. Потоа дошол до идеја која ќе ѝ одржи лекција на ќерката и ќе го натера Рајан да го разубави денот.

Ре’Она била зависна од шопинг. Ренди планираше да пазари тој викенд. Кога Ре’Она се вратила дома од училиште тој ден, Ренди ѝ рекол дека нема да ја однесе на шопинг, но наместо тоа, Рајан ќе оди. Ре’Она беше многу скршена. Таа се налути на тато и му рече дека не може да ѝ го направи ова, но Ренди не се откажа.

Во текот на следните неколку дена, Ре’Она сфати дека нејзиниот татко е во право; без причина вознемири невина девојка и сега мораше да ја плати цената за тоа. „Откако се случи, мило ми е што го направивме ова бидејќи ѝ беше потребна таа помош“, рече Ре Она.

Ренди ја запознал мајката на Рајан и заедно отишле на шопинг. Ре’Она беше со нив. Додека заедно пазареле, Ренди и неговата ќерка дознале дека Рајан неодамна ги изгубил татко и, тетка и дедо.

Ре’Она му ветила на својот татко дека никогаш повеќе нема да исмејува никого. Ренди можеше да каже дека е искрена и среќна што успеал да и ја поправи грешката, но и што научила многу важна лекција.

Потребна е голема сила за да не се подлегне на одлуките, а Ренди е вистински пример за татко кој го сака најдоброто за својата ќерка и не се плаши да и држи многу важни животни лекции дури и по цена на нејзиниот гнев. Во овој случај, неговата одлучност се исплатеше.