Таткото му рекол на синот: Дипломира со одличен успех, еве ти…

Таткото му рекол на синот: ти заврши со почести, еве ја колата што ја купив пред многу години на подарок.

Всушност, долго време „лежи“ во гаража… Но пред да ви го дадам, однесете го на плацот каде што продаваат половни автомобили на крајот од градот и кажете им дека сакате да го продадете. и види колку пари ќе ти понудат.

Синот отишол на пазарот за половни автомобили, се вратил кај татко му и рекол: „Ми понудија 1.000 евра бидејќи изгледа многу истрошено!“

Таткото рекол: „Однеси го сега во заложник!

Синот отишол во заложништвото, се вратил кај татко му и рекол: „Пешалонот понудил 100 евра затоа што е навистина стар автомобил…“

Таткото го замолил синот да оди во авто-клубот и да им го покаже возилото. Синот ја возел колата до клубот, се вратил и воодушевено му рекол на татко му: „Некои луѓе во клубот понудиле 100.000 евра за тој автомобил, бидејќи велат дека е Nissan Skyline R34, култен автомобил и побарувачката за него е ОГРОМНА!! !”

Таткото му рекол на својот син: „Сакав да знаеш дека вистинското место ја цени ВИСТИНСКАТА ВРЕДНОСТ!“

Ако не ве ценат, не грижете се, тоа значи дека можеби сте на погрешно место и во погрешно друштво. Оние кои ја знаат вашата вредност се оние кои ве ценат и се држат до нив… Никогаш не останувајте таму каде што никој не ја препознава и цени вашата вистинска вредност.

Споделете ја оваа приказна со другите ако се согласувате!!!