Таткото на момчето почина на должност, а неговото единствено барање ги скрши срцата на многумина

Многу е тешко кога ќе изгубите сакана личност додека сте млади. Тогаш сè уште не ја знаете разликата помеѓу животот и смртта. Дакота Питс (5) не била емотивно подготвена да доживее вакво нешто. Неговиот татко Роб Питс, кој беше полицаец, почина кога една истрага тргна наопаку.

Откако Роб почина, целата заедница се собра да му оддаде почит, а сите се построија во две колони за време на неговиот погреб. Кога завршил погребот, Дакота и пришла на мајка си со едно барање.

Откако неговиот татко бил погребан, Дакота се подготвувала да се врати на училиште. Тој и рекол на мајка си дека има нешто што ќе му помогне да се врати на училиште – сакал полицаец да го однесе на училиште.

Дакота се надевала дека некој полицаец ќе му помогне да се врати, а мајка му повикала полиција за да се обиде да му ја исполни желбата. Она што ова момче не го знаеше е дека колегите на неговиот татко се подготвени да направат се за него.

Наместо еден полицаец, добил дури 70 полицајци. Сите се наредија пред училиштето за да му посакаат среќа на враќање во училиште. Дакота ја зеде значката на тато и ја носеше околу вратот додека влегуваше во училиштето.

Погледнете го ова трогателно видео и споделете го со вашите пријатели