Таткото сакаше бебето да каже „тато“, а нејзиниот одговор го насмеа Интернетот

Снимка од слаткиот разговор на таткото и бебето ги топи срцата! Таткото сакаше бебето да каже „тато“, а нејзиниот одговор го насмеа Интернетот. Кога бебињата се смеат, не можеме а да не се смееме со нив. Нивната смеа е заразна и едноставно забавна. Тие се излезени на прошетка и едноставно не можат да престанат да се смеат. Секој пат кога тато ќе побара од своето девојче да каже „Тато“, Ноа почнува да се смее.

Ова преслатко бебе го тера татко и да се смее. По неколку минути смеење, тато сфати дека тој момент е посебен и не треба да се игнорира. Тој ужива во нејзините лудории и мисли дека и другите сигурно ќе уживаат во тоа. Беше во право! Потоа посегна во џебот, го зеде мобилниот телефон и почна да снима. Сега снимката од нивниот пресладок разговор го окупира интернетот и ги топи срцата, а штом ја видите Ноа како се смее, и вие ќе се смеете со неа.

Некои од најголемите умови во историјата се обидувале да откријат зошто бебињата се смеат. Од Фројд до Дарвин, сите беа фасцинирани од идејата зошто нашите малечки се смеат и што им е смешно. Но, една студија објавена од Би-Би-Си заклучи дека бебињата се смеат од различни причини. Иако Фројд верувал дека луѓето се смеат на другите за да ја покажат својата доминација и позиција во општеството, ова истражување покажува дека бебињата почесто се смеат кога паѓаат отколку кога нивните родители се смеат.

Истражувањата покажаа дека препуштањето на игри како криење лица е нешто што бебињата многу го сакаат. Тие не мора да се смеат затоа што нешто се појавува или исчезнува пред нивните очи, туку се смеат затоа што си играте со нив.