Таткото со нетрпение ја чекаше својата нарачка во ресторанот – кога келнерот се сврти, солзи му течеа по лицето

Не е лесно да се има маж, жена, син, ќерка, брат, сестра или некој близок во војска во далечна земја. Не само што ви недостасуваат туку и се грижите за нив. Тие често пропуштаат работи како празници или родендени и сакаат повеќе од се да бидат дома со вас. Не можам ни да замислам како се чувствуваат овие семејства.

Сега замислете какво е чувството кога сте повторно обединети со вашето семејство по повеќе од една година воена служба во далечни и опасни земји. Само замислете го тоа изненадување. Тоа му се случи на овој татко, Грег Харис.

Неговиот син Кори служи во американските маринци. Служел на различни локации низ светот, а престојувал во Јапонија во последните 14 месеци. Работата на Кори во војската и неговото отсуство од дома не беа само тешки за него, туку и за неговите родители. Ако сте родител, можете да замислите какво е чувството.

По толку долго време, Кори сакаше да го направи своето враќање посебно. Информацијата за враќањето решил да ја задржи подалеку од семејството за да може да ги изненади. Планирал да го изведе во ресторанот каде што вечераат. Што мислиш за тоа? Само појавете се на вечера по 14 месеци отсуство!

Овој посебен момент е снимен на камера. Го гледаме татко ми како ме гледа и чека наредба. Тогаш од никаде, Кори се појавува. Реакцијата на Грег е потресна. Погледнете го видеото подолу – само обидете се да не плачете како ние. Ваквите моменти го прават животот убав.

Колку и да има вакви видеа, гледањето семејно обединување никогаш не е доволно. Љубовта меѓу двајцата е единствена. Размислете да го споделите ова видео и да ги поддржите храбрите луѓе кои служат војска надвор од нивната земја.