Татко и мајка пензионери го тужеле својот син единец!

ДА НЕ ПОВЕРУВА ЧОВЕК ШТО ПОБАРАЛЕ ОВИЕ ДЕДИ И БАБА: Овие Пензионери успеаја да поднесат тужба против својот син единец!

Брачна двојка во северната индиска држава Утараканд го тужела својот единствен син и неговата сопруга затоа што не им дале внук по шест години брак.

Сањив Прасад (61) и неговата сопруга Садана (57) велат дека ги потрошиле своите заштеди на одгледување син и платиле за неговата обука за пилоти, како и раскошна венчавка, и бараат речиси 650.000 долари како компензација доколку не се родат внуци. во рок од една година, пренесува Би-Би-Си.

За „ментално малтретирање“ е поднесена многу необична тужба.

Родителите велат дека го договориле бракот на нивниот син со надеж дека за време на нивното пензионирање ќе добијат „внук со кој би можеле да си играат“, јавува Би-Би-Си.

Родителите изјавиле дека венчавката ја платиле во хотел со пет ѕвезди, луксузен автомобил вреден 80.000 долари и меден месец во странство.