Татко и синови сечат дрва за да им дадат на луѓето кои имаат потреба

Татко и неговите синови близнаци сечеле дрва за да им дадат на луѓето кои имаат потреба. Дури 80 камиони биле наполнети со дрва. Таткото и неговите два сина близнаци од езерото Стивенс, Вашингтон, направија огромна работа; наполнија осумдесетина камиони со дрва, само за да ги донираат на луѓето кои имаат потреба. По големото невреме, Шејн МекДаниел и неговите два сина, Хенри и Харисон, имале многу работа за да се подготват за новото лошо време кое се ближи.

„Моравме да исечеме многу дрва поради штетите од невремето и поради тоа што дрвјата беа исечени. Само натрупавме и натрупавме дрва. Откако собравме прилично количество, решивме дека можеме да направиме нешто многу подобро со дрвото “, објасни Шејн. Тие заедно со своите синови се одлучија за решение кое не само што ќе ја исчисти шумата, туку ќе им помогне и на голем број луѓе на кои им е потребна помош.

„Северозападниот дел на Пацификот е прилично незгодна област; многу е ладно и влажно. Откако почнавме, ја видов потребата и ми се отворија очите. Толку многу луѓе дојдоа кај нас и не прашаа дали можат да купат дрва, па решивме да ги донираме“, изјави Шејн за магазинот People . Од март 2018 година до октомври, Шејн, Хенри и Харисон исецкаа доволно огревно дрво за да натоварат осумдесет камиони!

Откако исекле толку многу дрва, Шејн ја објавил идејата за цепење дрва на Фејсбук. Не е невообичаено што неговото објавување доби големо внимание. Многумина беа шокирани од великодушноста на семејството. Некои беа толку трогнати од гестот што доброволно се пријавија да помогнат да се однесе дрвото на оние кои не можеа да дојдат само по дрвото.

„Многу е убаво да се види. Лесно можете да почувствувате колку се горди и среќни луѓето што можат да го споделат. Кога им правите добри дела на луѓето, тие не го забораваат тоа. Сакам да им помагам на луѓето “, рече Шејн.

Таквата великодушност и сочувство го прави овој свет во кој живееме на подобро место. Шејн, Хенри и Харисон, ја имате нашата почит!