Татко и син плачат додека го држат бебето, Бог одговорил на нивните молитви

Трогателната снимка стана многу популарна на интернет, а ја долови емотивната реакција на татко и син кои неконтролирано плачат додека го држат новиот член на своето семејство, чудотворното бебе Џована. Фала му на Бога, семејството го сними тој прекрасен момент на камера. Додека таткото и синот ја држат својата новородена ќерка/сестра во раце, тие се преплавени од емоции. Причината е што патот до тој момент бил исклучително тежок.

Според објавата на Инстаграм, Жоао постојано се молел на Бога да ja излечи. Тој и Каролин беа очајни да му дадат брат или сестра на својот син Дејвид. Наместо да се потпираат на лекови, парот се сврти кон молитвата. Секој ден му се молеа на Исус да го исцели Жоао и да ги благослови со уште едно дете. На крајот, сите овие молитви доведоа до раѓањето на малата Џована.

Денот на нејзиното раѓање беше радосен повод за целото семејство, вклучувајќи го и младиот Дејвид. Колку се благодарни за ова мало чудо јасно покажува видеото на кое таткото и синот плачат додека го држат бебето во раце. „Раѓањето на Џована не е само благослов за нашето семејство, туку и за сите други кои сонуваат дека еден ден ќе го доживеат чудото што само Исус може да го направи“, напиша Жоао на Инстаграм.

Жоао не доби одговор на својата молитва преку ноќ. Тој помина многу време молејќи се за исцеление што на крајот го доби. Тоа на крајот доведе до прекрасен момент што го сподели со својот син по раѓањето на малата Џована. Гордиот татко во својата објава вклучи цитат од Библијата:

„Воздивнував во Господа со голема надеж, а тој се наведна кон мене и го чу мојот плач“ Прекрасното снимање и верноста на ова семејство се сведоштво за многу срца за Божјата верност и љубов.