Татко му пред смртта имал само една желба, срцето ќе ви се скрши кога ќе видите што му направиле ќерките


Терминалниот стадиум на ракот е тешка работа за пациентот, но и за сите негови роднини. Но, на Вили од Охајо му било уште потешко, бидејќи неговите ќерки, од кои седум, сметале на него. Неговата сопруга Шерил изјави дека неговата најголема желба е да ги однесе девојките до олтарот. Ќерките знаеле за желбата на нивниот татко и во 2017 година решиле да му ја исполнат, пред да биде предоцна.

Тие му рекле на таткото дека Емили, која беше мажена, ќе ги обнови заветите, а дека другите ќерки ќе бидат деверици. Она што не му рекле е дека секоја девојка ќе облече венчаница во која ќе оди со својот татко до олтарот.

Семејството имаше многу малку време да го спроведе планот. Ним им помогнаа многу локални жители, вклучувајќи фотографи, болничари и многу други. Сите се организираа да го постигнат овој прекрасен чин. Таткото не можеше да поверува кога сите седум ќерки почнаа да излегуваат, облечени во венчаници.

Церемонијата во семејниот двор беше убав начин да се почитуваат желбите на Вили Шелтон. Нивниот татко почина само две недели подоцна, на 16 октомври. „Тој ќе биде со нив засекогаш“, рекла мајката Шерил.

Девојките направија медалјони во форма на срце, во кои ставија фотографии со својот татко.