Татко на годината: Дојде директно од рудникот на натпревар, затоа што му вети на синот

Рече дека не бил свесен дека тоа ќе биде толкав хит на интернет и дека одеднаш многу познаници почнале да го контактираат. Следниот пат, без сомнение, ќе биде вистинска ѕвезда во публиката. Фотографија од татко и син на кошаркарски натпревар во САД стана вирална на социјалните мрежи.

Имено, таткото рудар директно од работа дошол на игра со синот Истон. Човекот пристигна од својата смена во рудникот, сè уште валкан и во работната униформа. Тој бил видно уморен, додека момчето се смешкало. Американскиот сон на моето семејство започна во Кларксбург, во рудник за јаглен, па оваа фотографија ме потсетува на домот. Она што ми го кажаа е дека по смената, овој човек побрза дома да го земе синот за да го однесе на игра.

Не знам кој е, но имам ВИП билети за него и неговото семејство – напиша тренерот. Моли Мекгваер, сопругата на рударот и мајка на детето, одговори во коментарите. Нејзиниот сопруг се вика Мишел (Мајкл), а нејзиниот син се вика Истон. Мојот прекрасен сопруг го започна својот ден на работа во 4.45 часот во рудникот за јаглен и работеше цел ден, а потоа возеше директно во теретана за да ужива во играта со својот син! Благословени сме со таков прекрасен човек и неверојатно благодарни! Го сакаме нашиот рудар – напиша таа.

Кога ја завршил работата, Мишел ја повикал сопругата и и објаснил: Нема да имам време за туширање или ќе го пропуштам поголемиот дел од натпреварот со Истон“. Тоа беше првиот кошаркарски натпревар на кој го однесе својот син. Имав избор, или веднаш да одам на натпреварот или да си одам дома, да се истуширам и да го пропуштам полувремето – изјави Мишел.

Рече дека не бил свесен дека тоа ќе биде толкав хит на интернет и дека одеднаш многу познаници почнале да го контактираат. Следниот пат, без сомнение, ќе биде вистинска ѕвезда во публиката.