Татко со Алцхајмер слушнал дека неговата ќерка е бремена, а неговата реакција ги насолзи сите

Реакцијата на таткото со Алцхајмерова болест на веста за бременоста на неговата ќерка била фатена на камера и ниту едно око не останало суво. Некои моменти во животот можат да ни го одземат здивот, а ова може да биде еден од нив. Оливија Салза ја сподели радосната вест за бременоста со нејзиниот татко, кој се бори со Алцхајмерова болест и успеа да ја сними неговата реакција.

Прво го прашала: „Знаеш ли која сум јас?“. Неговото лице светна од радост и тато прво се пошегува дека таа е нејзиниот сопруг Ник. Тогаш нејзиниот татко ѝ подари широка насмевка за да ја увери. Знаеше дека пред него е неговата ќерка Оливија. Тогаш Оливија го прашала дали може да чува тајна? Тој рече дека може.

Додека Оливија се приближуваше до него за да ја открие својата тајна, тој изгледаше толку желно и радосно што не можеше да не се трогниш. Оливија едвај успеа да каже дека Ник конечно ќе стане татко. Оливија и нејзиниот сопруг Ник три години се борат да добијат бебе. Тие решиле прво да го споделат своето чудо со нејзиниот татко. Тој е некој кој разбира што значи да продолжиш да веруваш дури и за време на многу тешка битка.

Посебно е убаво да се види како таткото на Оливија, откако ја слушна прекрасната вест, го погледнува Ник, сопругот на неговата ќерка и ја споделува со него радоста што ќе имаат дете.

Оливија тогаш низ солзи рекла: „Тоа го правеше за мене цел живот“. После тоа низ солзи зборуваа како сега ќе стане дедо, без разлика на Алцхајмерова болест. Оливија и Ник многу се молеа за тој благослов. Тие гордо го објавија првиот клип за преглед на TikTok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.