Тато сакал да му направи шетач на синот, но добил големо изненадување

Тато сакаше да купи делови од кои требаше да му направи шетач за својот син кој не може да оди, но доби големо изненадување во продавницата. Кога се роди малиот Логан, родителите Кристијан и Џастин Мур беа пресреќни. Беше прекрасен и среќен. Но, тогаш родителите забележале дека нешто не е во ред. Не се движеше како што треба.

Не можеше да ја крене главата иако беше време за тоа. Неговите родители мислеа дека му треба само уште малку време за да напредува, но сфатија дека нешто не е сериозно кога Логан не можеше ни да седне. Се обиде, но немаше сила. Родителите на Логан го однеле на лекар и дознале дека има тешка болест. Имаше хипотензија – намалена мускулна маса и сила. За среќа, болеста може да се лекува, но не многу лесно.

Логан ќе треба да оди на многу физикална терапија кога малку ќе порасне, а дотогаш неговите родители ќе му помагаат колку што можат за да може Логан да се движи наоколу. Му ставија протези за нога, но тоа не беше доволно. Му требаше и шетач за да се навикне да ги користи нозете.

За жал, осигурителната компанија не сакала да плати за шетачот, па родителите решиле сами да го направат. Така Џастин отишол во Домашното складиште со Логан за да купи делови за шетачот. Џастин ја прашал менаџерката на продавницата Кети Енсли дали ги имаат потребните делови. Таа го праша што му треба. Џастин ја објасни нивната ситуација – овие делови се единствениот начин да му помогне на неговиот син конечно да прооди.

Тогаш Џастин ѝ ги покажал на Кети плановите за составување на шетачот што го нашол на интернет. Кети ги презеде плановите и го замоли Џастин да почека. Кети го нашла шефот и му ја објаснила ситуацијата на Џастин. Кети му рекла и на Џастин дека мора да одат во магацинот за да земат некои работи од списокот и да се вратат за еден час.

Џастин го однел Логан на сладолед, а кога се вратиле во продавницата ги пречекало нешто неверојатно. Вработените во продавницата работеа вредно и го составија шетачот на Логан. Во исто време решиле да и го подарат на малиот Логан. Кога Логан влезе за прв пат, тој почна да се смее. Џастин вели дека неговиот син никогаш не бил толку среќен.

Поради добрината на овие луѓе, Логан ќе научи да оди многу полесно. Секоја чест за прекрасниот персонал кој беше подготвен да им подаде рака на сиромашните.