Тато стави специјална тетоважа на градите која ја воодушеви неговата ќерка

Тато ставил специјална тетоважа со лузна на градите за да не се чувствува осамено неговата ќерка која имала неколку операции на срцето. Еверли „Еви“ Баке има 4 години и ја имаше првата операција на срцето во август 2017 година кога имаше само 3 дена. Поради сложената вродена срцева мана, Еви морала да направи уште две операции, сите пред да наполни една година. Најголемите лузни кои останале од операцијата се на нејзините гради, а нејзиното семејство го нарекува нејзиниот „патент“.

Нејзиниот татко, Мет Баке, сакал да направи тетоважа што ќе одговара на лузните на Еви за да можат да бидат „пријатели на патент“. „Татко ми стави тетоважа како мојот патент за да не се чувствувам сама… и тој сака да биде посебен како мене“, рече Еви. Кога Мет ја сподели својата идеја за тетоважа со другите членови на неговото семејство, тој беше изненаден од подарок ваучер за локален салон за тетоважи за Божиќ.

И кога е направена тетоважата, и таткото и ќерката биле многу задоволни од резултатите. „Навистина ми е мило што изгледаат исто“, сподели Мет. Лорен Баке, мајката на Еви, исто така се тетовирала во чест на нејзините деца. Лорен и Мет првпат дознале за проблемите со срцето на Еви кога Лорен била бремена со неа во 33-та недела. И откако се родила Еви, првиот месец од животот го поминала во специјализирана детска кардиолошка установа.

„Таа ги помина првите 13 месеци од животот во и надвор од болницата“, рече Лорен. Сега Лорен и Мет работат со други семејства кои имаат деца со вродени срцеви мани. „Важно е Мет и јас да се обидеме да им помогнеме на другите семејства со КСБ“, сподели Лорен.

Исто како што Мет не сакаше неговата ќерка да се чувствува сама со лузните од операцијата, оваа двојка сака да се погрижи другите родители да не се чувствуваат осамени додека минуваат низ она што го поминале со Еви.