Тајната ја чувал 16 години: Излезе дека МОМЧЕТО е родено со опашка, сега е долга 70 сантиметри! (ВИДЕО)

Тоа го криеше цел живот, а сега е решен да го промени. Неговото видео стана хит на интернет, а интернет корисниците го нарекуваат „момчето со опашката“. Дешант Адикари има 16 години и живее во Непал, Јужна Азија. Сепак, тој не е типичен тинејџер, бидејќи се карактеризира со опашка долга 70 сантиметри која расте од долниот дел на грбот, а исто така е влакнест.

Момчето со години се срамеше од овој необичен израсток, па внимателно го криеше. Неодамна, сепак, реши да стави крај на тоа и да не ги гледа чудните реакции на луѓето. Згора на тоа, тој гордо почна да има опашка.

Родителите на Дешант откриле необичен израсток кој штрчил од неговата опашка веднаш по неговото раѓање – кога тој имал само пет дена. Отпрвин сакаа да го отстранат. За таа цел посетија неколку болници во Непал, па дури и во странство. Меѓутоа, по наговор на локалниот свештеник, тие решиле да не се мешаат со телото на момчето. Причината?

Човекот сугерираше дека детето може да биде реинкарнација на хинду божество во форма на мајмун, или Хануман. Тој исто така додаде дека опашката не е исчешлана. На интернет се појави видео од 16-годишниот Десант Адикари како се фали со својата опашка. Видеото од момчето брзо стана хит на интернет. Моите родители сакаа да го покажам тоа и јас се согласив.

Сега не се срамам да го направам ова. Оттогаш луѓето ме нарекуваат „момчето со опашка“, се чувствувам многу удобно поради тоа – отворено признава Адикари на видеото. Опашка кај луѓето – како е тоа можно? Човекот има гени кои ја одредуваат можноста за формирање на опашката, но овој процес е инхибиран во матката. Ова е извонреден феномен кој за многу научници е непобитен доказ за еволуцијата.

Онаму каде што другите цицачи имаат опашка, човекот има опашка коска. Сепак, може да се изразат гени за развој на опашката. Како резултат на тоа, растот може да не исчезне од фетусот и новороденчето да се роди со мала опашка на долниот дел на грбот. Таквата опашка обично не содржи коски, туку само мускули, нерви и крвни садови.