„Твојата мајка и јас се разведуваме“ (Никогаш не ја потценувајте мудроста на постарите луѓе)

Еден постар човек од Оклахома го повика својот син на телефон за да дојди во Њујорк и му рече: „Сине, жал ми е што ти го уништив денот, но морам да ти кажам дека мајка ти и јас се разведуваме;

45 години брак… и после толку тортура морам да кажам дека е готово „Тато, за што зборуваш?“, Викна синот. „Не можеме повеќе да се трпиме“, објасни таткото.

Уморни сме едни од други и ми е лошо да зборувам повеќе за тоа. Затоа, јавии се се на твојата сестра во Хонг Конг и кажии го ова “. Синот веднаш ја повикал својата сестра, која „експлодирала“ по телефон. „Што по ѓаволите се разведуваат сега“, беснееше таа. „Ќе се погрижам за ова.

Веднаш го повикала татка си на телефон и почнала да му вика: „Не се разведуваш! Не прави ништо додека не дојдеме до тебе. Повторно ќе го повикам брат ми, и двајцата ќе дојдеме утре

Дотогаш, немој да размислуваш да направиш ништо, дали е јасно тоа?! “, Пуштејќи го телефонот од бес
Старецот ја спушти слушалката и се сврте кон својата сопруга.

Сè е решено, рече тој. „И двајцата доаѓаат за твојот роденден и ќе си ги платат своите билети. Учење: Никогаш не ја потценувајте мудроста на постарите луѓе.